Finale UEFA Champions League

U prelepom ambijentu beogradskog Belog Dvora, veliki broj ljubitelja fudbala je, zahvaljujući Heineken-u, sinoć pratio dugoočekivanu, finalnu utakmicu UEFA Lige Šampiona između Real Madrida i Liverpula.

Ova kompanija je za fanove u Beogradu pripremila i posebno iznenađenje – zajedno sa njima iz „prvih redova“ tokom utakmice dramu su delili fudbalski asovi Nemanja Matić i Duško Tošić, naš najbolji automobilista Dušan Borković, voditeljka Marija Kilibarda i mnogi drugi.
“Ponosni smo na to što smo, dugi niz godina zvanični partner najprestižnijeg fudbalskog takmičenja na planeti, UEFA Lige šampiona. Mečeve Lige šampiona prošle godine ukupno je gledalo blizu četiri milijarde ljudi u čak 192 države, a Srbija na toj mapi zauzima važno mesto, s obzirom na izražen sportski duh čitave nacije i veliku strast prema fudbalu”, rekao je Viktor Gilhofer, generalni direktor kompanije Heineken Srbija.

Istorijsku pobedu Real Madrida nad Liverpulom 3:1, u finalu Lige šampiona na Olimpijskom stadionu u Kijevu, pratilo je 350 miliona gledalaca širom sveta, što je svrstalo ovaj događaj među jedan od najgledanijih u istoriji sporta.
„Čestitam igračima Real Madrida na zasluženoj pobedi. Utakmica je bila otvorena, Liverpul je bolje počeo, ali je verovatno na ishod dosta uticala i povreda Salaha u prvom poluvremenu. Bilo je uzbuđenja, drame, emocija, dobrih poteza, golova, svega onog što treba da čini jedno ovakvo finale“, izjavio je Tošić nakon meča.

Madriđani su postali prvi klub u 21. veku koji je osvojio Ligu šampiona tri puta u nizu, čime su zaslužili pravo da dobiju originalni pehar koji ostaje u njihovom posedu zauvek.

Iz prvih redova u utakmici je uživao i Dušan Borković, vodeći vozač u TCR Evropa šampionatu. On je rekao da je navijao za Real i da mu je drago da su Madriđani pobedili, ali da bi mu još draže bilo da je Kristijano Ronaldo postigao gol.

„U svom okruženju imam zaista mnogo žena koje aktivno prate fudbal i uživaju u njemu. Ne volim steretipe o tome da je fudbal muški sport, pošto ja pratim sva dešavanja ovog tipa i sa velikim iščekivanjem gledam sve utakmice Lige šampiona. Bez premca, to je najvažniji sportski događaj u Evropi, a pomama i drama koje izaziva su neverovatni. Posebno se radujem velikim finalima – naročito kada su atraktivna poput ovogodišnjeg. U ovom ovom meču sam imala svog favorita i mogu reći da sam bila na strani pobedničkog tima“, istakla je Marija Kilibarda.

CREATED IN YOUR MIND. DESIGNED BY US.

Innovation beyond imagination.