AMCHAM SERBIA 15 YEARS

Američka privredna komora, vodeća nezavisna poslovna asocijacija u Srbiji koja broji oko 200 članova, među kojima se nalaze najuspešnije američke, međunarodne i lokalne kompanije, proslavila je petnaestu godinu angažovanja na unapređenju poslovnog okruženja u Srbiji.

Povodom proslave petnaeste godišnjice u hotelu „Crowne Plaza“ je upriličena gala večera za predstavnike kompanija članica, predstavnike Vlade Srbije, diplomatskog kora, medija i prijatelje koji podržavaju kontinuirani rad AmCham-a na promovisanju konkurencije, transparentnosti i slobodnog preduzetništva kao ključnih vrednosti u poslovanju.

„Ponosan sam na činjenicu da je Američka privredna komora u Srbiji već petnaest godina lider promena i da kontinuiranom saradnjom sa Vladom Republike Srbije utiče na kreiranje strategija, zakona i politika koje poboljšavaju regulatorni okvir poslovanja i podstiču na bolje rezultate privrede i više radnih mesta. Nastavićemo da budemo lideri promena, da razvijamo dobre ideje, da preporučujemo korisne prakse, da pružamo konstantnu podršku kompanijama i doprinosimo poboljšanju poslovne klime u Srbiji“, naglasio je predsednik Upravnog odbora AmCham-a Zoran Petrović.

AmCham je još jednom nedvosmisleno potvrdila svoje zalaganje za unapređenje obrazovnog sistema kao jednog od najznačajnijih preduslova za dalji razvoj srpskog društva i ekonomije. Povodom obeležavanja petnaest godina od osnivanja, AmCham Upravni odbor je doneo odluku o doniciji simboličnog iznosa od 15.000 dolara Matematičkoj gimnaziji, kako bi na taj način najtalentovanijim učenicima i budućim liderima bio omugućen odlazak na najprestižnija svetska takmičenja.

Svečanosti povodom obeležavanja petnaest godina poslovanja AmCham-a u Srbiji prisustvovali su ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, brojni državni sekretari, predstavnici partnerskih organizacija, mediji, itd.

CREATED IN YOUR MIND. DESIGNED BY US.

Innovation beyond imagination.