Nova Ibiza stigla u Srbiju

Prethodne četiri generacije ovog automobila i preko 5 miliona prodatih primeraka do sada, doveli su Ibizu do pozicije bestselera u okviru komapnije Seat.

Nova, 5. generacija, bazirana na Volkswagen MQB A0 mehaničkoj platformi, donosi smanjenje dužine za 2 mm uz značajno povećanje međuosovinskog rastojanja od 95 mm i povećanje širine za 87 mm, što doprinosi većem komforu u kabini.

Takođe, ovom platformom nova Ibiza dobila je veći prtljažni prostor koji iznosi 355 l.

Novim dizajnom, kako spoljašnjosti tako i kabine vozila, Seat želi da privuče prosečnog kupca koji je i do 10 godina mlađi od kupca automobila iste klase, nekog drugog brenda, kažu u španskoj kompaniji.

Prodaja Ibize u Srbiji počinje modelom opremljenim Style paketom i 1.0 TSI motorom od 95 ks.

Oprema, između ostalog, obuhvata 8 inčni „touch screen“ sa Full LINK-om kompatibilnim sa Android i Apple telefonima, sistem za detekciju zamora vozača, bluetooth, tempomat, multifunkcionalni volan, digitalni klima uređaj, aluminijumske felne, ručicu menjača i volan presvučen kožom…

Ponudu upotpunjava i specijalno finansiranje koje je uvoznik Seata pripremio u saradnji sa Porsche finansijskom grupacijom u okviru kojeg se ovaj automobil, između ostalog, može kupiti:

– Putem finansijskog leasinga sa nominalnom kamatnom stopom od 3,9%

– Putem zakupa sa podrskom u ceni od 1.000 evra i gratis kasko osiguranjem i registracijom u prvoj godini zakupa.

Najavljeno je i postepeno uvođenje svih ostalih paketa opreme, te se u narednom periodu očekuje mogućnost šireg izbora modela Ibiza, a među njima i sportske verzije FR sa 150 ks. Uvoznik dodaje da je obezbeđen dovoljan broj vozila za brzu isporuku kao i test vozila koja su dostupna svakog dana.

IZVOR: B92.NET