Urucene nagrade „Lideri promena“

Najveća poslovna asocijacija u Srbiji „AmCham“, čije su članice ovde investirale 14 milijardi evra i upošljavaju 100.000 ljudi, predstavila je svoj godišnji izveštaj i dodelila priznanja „Lideri promena“. Ovogodišnji dobitnici su Telenor banka, Bojana Mirosavljević, majka i inicijatorka Zojinog zakona za pomoć deci sa retkim bolestima i Stanka Pejanović, direktorka kompanije Gorenje Srbija.

IMG_1545

Inovativnost i društvena odgovornost su ključnje reči za sedam „Lidera promena“ koje po drugi put nagrađuje Američka privredna komora u Srbiji.

Nagrađeni nisu menjali samo privredu Srbije već i društvo nabolje. Titula heroja za zakonsku pobedu u borbi protiv retkih bolesti kod dece dobila je Zojina mama.

„Nagrada pripada svoma nama, zato što smo konačno preuzeli odgovornost za svoju bolesnu decu i dali im šansu koju zaslužuju. To su naši heroji, i dobili su šansu da se bore za svoj život“, kaže Zojina mama Bojana Milosavljević.

IMG_1494

Lider u društveno odgovornom poslovanju je „Naftna industrija Srbije“. Nije se zbrajala uložena suma, već i rezultat uloženog truda čiji cilj nije samo profit.

Maja Piščević, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbijikaže da su nastojali da vide kakvi su efekti tog ponašanja, vodeći računa kolika je to motivacija za druge kompanije.

„Uzor za sve kompanije u Srbije“, tako je ministar privrede opisao poslovanje Telenor banke uručujući nagradu za „Lidera promena“ u inovaciji. Direktor kompanije poneo je titulu poslovnog ambasadora za promociju Srbije stranim investitorima.

Uve Fridrihajm iz „Telenora“ kaže da se Telenor brendu ovde veruje, a poverenje je ključno u pružanju finansijskoh usluga. „Mi smo to spojili u Srbiji“, naveo je Fridrihajm.

IMG_1565

Za članicu Vlade i članicu žirija najvažnija nagrada je „Liderka promene“. Direktorka kompanije „Gorenje“ je primer svim ženama u poslovnom svetu.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički kaže da je to žena koja se zaista istakla svojom profesionalnošću i svojom spremnošću da razmišlja samostalno i kreativno i da stvara nešto novo.

IMG_1562

Nagradu „Lider promene“ poneli su i menadžer kompanije „Telegrup“ Aleksandar Vratonjić Gligorijević i mladi inovativni lider direktor „Trizme“ Marko Kovačević.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja više od 190 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su ukupno u Srbiji investirale četrnaest milijardi evra.