Svecano otvoren hotel InterContinental Ljubljana

Ceremonijalnom predajom ključeva u sredu je svečano otvoren hotel InterContinental Ljubljana. Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta Holdinga uručila je ključeve hotela Anđeli Brav, CEO InterContinental hotel grupe za Europu, ona ih je predala Živoradu Vasiću, regionalnom generalnom direktoru IHG-a koji ih je uručio Milošu Ceroviću, generalnom direktoru InterContinentala Ljubljana.

Hotel InterContinental Ljubljana predstavlja investiciju srpske kompanije Delta Holding u vrednosti od 50 miliona eura. Hotel ima 165 soba, restoran na 20. spratu i spa centar na 18. sa pogledom na ceo grad.

Jedini je hotel sa pet zvezdica u Ljubljani i najviša zgrada u tom gradu.

Hotel je u vlasništvu Delta Holdinga ali će poslovati pod standardima, pravilima i kriterijima IHG grupe.

Prve goste hotel je primio krajem avgusta i već u prvim sedmicama imao prosečnu popunjenost veću od 50%.

– Danas svi imamo razloga biti ponosni, jer u Ljubljani svečano otvaramo prvi hotel InterContinental na potezu od Triglava do Crnog mora. Želim da se posebno zahvalim Vladi Republike Slovenije, jer smo tu u Sloveniji imali uslove za rad kakve svaki investitor treba imati, rekla je Marija Desivojević Cvetković na početku svog obraćanja gostima.

Svečanosti su prisustvovali visoki državnici Slovenije i zemalja regije, čelnici grada Ljubljane, najviši predstavnici InterContinental Hotel Grupe, diplomatije, privrede i medija.

– Hotel poput ovog ne može se slučajno otvoriti. Potrebno je mnogo rada, upornosti, truda i ljubavi prema ugostiteljstvu, što se i vidi kroz ovaj hotel i naše ljude. Sve to počinje sa vlasnikom hotela, gospodinom Miškovićem.

Njegova vizija ovog hotela i hotelske industrije na ovom tržištu bila je od presudnog značaja. Delta Holding je veoma jak partner i mi smo vrlo uzbuđeni što rastemo zajedno ovdje i u Srbiji. Mislim da ne postoji bolji partner od Delte koji može dovesti InterContinental u Sloveniju, rekla je Anđela Brav, generalni direktor InterContinental hotel grupe za Europu.

Gostima se obratio i Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, koji je od početka pratio izgradnju hotela, kao i Živorad Vasić, u InterContinental Hotels Grupi zadužen za hotele iz regije, koji je rekao da je formula uspeha InterContinentala Ljubljana sinergija Delta Holdinga, IHG grupe i podrška Grada Ljubljane.

IZVOR : TUMAGAZIN.RS