U srcu prestonice otvoren ekskluzivni hotel „HILTON“

U samom srcu Beograda, na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, odmah pored Trga Slavije, večeras je otvoren novi hotel “Hilton Beograd”, tek peti objekat ove vrste u srpskoj prestonici sa prestižnih pet zvezdica.

– Drago mi je da smo ovaj hotel smestili baš u Srbiju, jer je ova zemlja važna destinacija za „Hilton“.    Drago nam je da ulazimo u Beograd jer je on divan grad. U 2017. godini Srbija je postigla rekord i privukla veliki broj turista. Nadamo se da će na ovoj divnoj lokaciji turisti od sada često boraviti. Trenutno imamo 340 hotela u 24 zemlje, a sada smo dobili još jedan – rekao je Johem Jan Šlajfer, potpredsednik „Hiltona“ za kontinentalnu Evropu.

Novootvoreni “Hilton Beograd” ima osam spratova, 242 sobe, uključujući 19 apartmana, balsku dvoranu, podzemnu garažu, a investicija je vredna 70 miliona dolara. Na prigodnoj svečanosti prisutni su bili Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, pa premijerka Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ambasador SAD Kajl Skat i mnogi drugi.

– Pre dve godine smo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem postavili kamen temeljac, a na mestu korova nastalo je ovo prelepo zdanje. Beograd je postao evropska i svetska metropola, a ovaj hotel je znak da se Srbija i naša prestonica razvijaju.
Beograd je takođe postao atraktivna destinacija za turiste, nikad više gostiju nije bilo. Beograd sada ima 96 hotela i velika nam je čast što je među njima i čuveni “Hilton” – rekao je Mali.

Nakon prikazivanja filma o „Hiltonu“, okupljenima se obratio i predsednik Aleksandar Vučić.

– Nisam znao da će Siniša ovoliko da hvali sebe – našalio se Vučić, a zatim zahvalio predstavnicima “Hiltona” što su izgradili hotel uz veliku posvećenost i rad.

Vučić je zatim citirao i čuvenog Duška Radovića rečima „Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu“.

– Beograd je u januaru ove godine imao rast broja turista od 11,2 odsto u odnosu na januar prošle godine. To pokazuje da je postao svetski grad. Od ovog poduhvata imaćemo svi koristi. Ovo nije kraj “Hiltona” u Srbiji, već samo njegov početak – zaključio je Vučić.

IZVOR : WWW.BLIC.RS