Petrovic nosi srpsku zastavu na Olimpijadi

Reprezentacija Srbije koja će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju predstavljena je u Beogradu, a državnu zastavu na svečanoj ceremoniji otvaranja nosiće biatlonac Milanko Petrović. Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki poželeo je sreću takmičarima koji u ponedeljak uveče putuju za Soči.

IMG_0454

„Ovo je kraj četvorogodišnje olimpijske priče koju smo počeli u Vankuveru 2010. godine, sportistima želim da na pravi način, pre svega ponašanjem i izgledom, predstavljaju Srbiju. Ovo je prilika da naši reprezentativci budu deo svetske priče“, rekao je Višacki.
IMG_0444
Biatloncu Petroviću zastavu Srbije predala je olimpijska šampionka u taekvondu iz Londona Milica Mandić.
„Čast mi je da nosim zastavu Srbije na otvaranju Igara, nadam se da ćemo pružiti maksimum i da ćemo ispuniti očekivanja Srbije“, poručio je Petrović.

Među srpskim „manekenima“ bila je i Nina Micić (snoubord), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob), Marko Vukićević (alpsko skijanje), Ivana Kovačević (nordijsko skijanja), Rejhan Šmrković (nordijsko trčanje), kao i vicešampionka iz Londona u streljaštvu Ivana Maksimović, koja je poželela sreću takmičarima.
Olimpijski tim Srbije na Igrama u Sočiju, koje će trajati od od 7. do 23. februara, nosiće opremu kompanije „Bosko“.
IMG_0424