Odlican pet za 55 – kompanija u najboljim godinama

Proizvodnja u milijardama tableta, investicije u milionima evra, tržišta na 3 kontinenta, decenijama među prvih 10 izvoznika iz zemlje, bilans je ove jubilarne godine za Hemofarm. Kao jedan od najvažnijih privrednih ambasadora naše zemlje koji snaži ime Srbije na farmaceutskoj mapi Evrope, Hemofarmu je ova 2015. bila odlikaška godina. Obeležio je 55 godina poslovanja, održao rekord u proizvodnji od 4 milijarde tableta, otvorio novi pogon za proizvodnju ampula, prošao strogu kontrolu 25 međunarodnih i domaćih kontrola, postigao status povlašćenog privrednog subjekta na carini i dobio ocenu pet za održivo poslovanje.

IMG_3708 IMG_3709

I u 2016. ima mesta za jubilej – biće to 10 godina od kako su ujedinjeni nemačko znanje i srpsko iskustvo kroz sinergiju Hemofarma i koncerna STADA.

IMG_3710 IMG_3712

„Brojke su važan pokazatelj našeg uspeha, ali ono što uvek naglašavam jeste da postoji nešto još važnije – to su ljudi. Tu mislim i na naše zaposlene i na naše partnere i saradnike. Oni su naš najvredniji resurs. Zbog toga ćemo u budućnosti nastaviti da razvijamo portfolio u skladu sa svetskim trendovima ali i potrebama pacijenata. Zajedno sa Hemofarm Fondacijom koja je partner Ministarstva zdravlja nastavljamo borbu za humanije društvo, za bolju sliku zdravstvenog sistema Srbije, za zdravlje svakog od nas!“ – poručio je na novogodišnjem koktelu Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma.

IMG_3713 IMG_3714

Za sledeću godinu kompanija Hemofarm planira otvaranje nove zgrade za kontrolu kvaliteta, lansiranje novih proizvoda i zadržavanje pozicije regionalnog farmaceutskog lidera.

IZVOR HEMOFARM.RS