Kurir medijski lider na zapadnom Balkanu!

Nova era Kurirovih uspeha!
Kompanija „Kurir info“ i „Adria Media Serbia“ potpisali su u hotelu „Hajat“ ugovor prema kojem je „Kurir info“ postao vlasnik kompanije „Adria Media Serbia“ i medijski lider u zapadnom Balkanu. U svečanoj atmosferi i pred velikim brojem zvanica iz sveta politike, privrede i biznisa, ugovor su potpisali Aleksandar Rodić, generalni direktor kompanije „Kurir Info“, i Aleksander Tojč, generalni direktor kompanije „Adria Media Serbia“.
1
Generalni direktor kompanije „Kurir-info“ Aleksandar Rodić rekao je da je potpisivanje ugovora značajan poduhvat.
– Ovaj događaj doživljavam kao značajan poslovni uspeh i dokaz naše istrajnosti. Ovim smo okončali još jednu fazu razvoja, ispunili planove i zaokružili kompaniju u jednu potpuno novu i savremenu celinu. Kupovinom kompanije „Adria Media Serbia“ ulazimo u novi segment tržišta kao lider. Svesni smo iskušenja koje takva promena može imati za nas, ali verujući u ljude, lične i kolektivne potencijale, sa hrabrošću smo se upustili u ovaj poduhvat. Zahvalni smo svima koji su doprineli ovom poduhvatu, a posebno domaćoj AIK banci, koja je prepoznala našu razvojnu ideju i podržala finansiranje ove transakcije – istakao je Rodić.
2
Generalni direktor „Adria Media Serbia“ Aleksander Tojč rekao je da u kompaniji „Kurir info“ vidi snažnog partnera i da mu je velika čast što je baš ta medijska kuća postala vlasnik „Adria Media Serbia“.
– Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo u Aleksandru Rodiću i njegovoj firmi „Kurir info“ našli snažnog partnera sa velikom ekspertizom i perspektivom. Dosadašnji vlasnici „Gruner+Jahr“, „Sanoma“ i „Styria“ šalju čestitke i iskrene želje za uspeh celom timu firme „Kurir info“. Istovremeno, u ime svih njih i u svoje lično ime zahvaljujem kolegama iz „Adria Media Serbia“ na dosadašnjem angažmanu i profesionalnoj saradnji i želim im mnogo uspeha u radu kod novog vlasnika – poručio je Tojč.
3
Posebne pohvale stigle su od premijera Ivice Dačića, koji je „Kurir info“ okarakterisao kao medijskog lidera.
– Čestitam kompanijama „Kurir info“ i „Adria Media“ na ovom poslovnom potezu i želim im da u budućnosti bude više dobrih vesti koje će puniti naslovnice. Ovim potezom Kurir je postao novi medijski lider u srpskom vlasništvu – zaključio je premijer Dačić na svečanosti.
4
Svečanom potpisivanju ugovora u hotelu „Hajat“ su, pored premijera Ivice Dačića, prisustvovali i nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar sporta Vanja Udovičić, savetnik premijera Ivica Tončev, predsednik privremenog organa u Beogradu Siniša Mali, predsednik „MK grupe“ Miodrag Kostić, zamenik generalnog direktora kompanije „Ringier Srbija“ Tijana Bajović, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, glavni urednik dnevnog lista Alo Dejan Vukelić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije (UNS) Petar Jeremić i mnogi drugi.