FUTSAL EURO – ORLOVI, HVALA!

Do sada najbolje organizovani UEFA Futsal EURO ne bi bio kompletan da Perić i saigrači na čelu sa selektorom Kovačevićem nisu bili istinski junaci

Futsal EP za uspomenu 1

Zavesa na deseti UEFA Futsal EURO je spuštena, a Fudbalski savez Srbije je dobio najviše ocene za organizaciju šampionata koja je, prema rečima zvaničnika evropske kuće fudbala, bila jednostavno – najbolja! Pored mnogih rekorda kojima se sada ponosi UEFA, ali i Fudbalski savez Srbije i Beograd, slika koja je otišla u svet najbolja je preporuka našoj organizaciji za neka buduća domaćinstva pod okriljem UEFA. Ispit velikog takmičenja polagale su mnoge strukture naše kuće fudbala, a javne pohvale od strane zvaničnih lica iz Niona da su FSS i Beograd „postavili nove granice i nivo organizacije pod kapom UEFA“ dovoljno govore o kvalitetu i posvećenosti svih ljudi koji su nedeljama bili angažovani u organizaciji do sada najvećeg takmičenja za Fudbalski savez Srbije.

Arena_8 Arena_7 Arena_6 Arena_5 Arena_4

Utisak je, takođe, da sve ovo ne bi imalo ovoliku težinu da nismo imali reprezentaciju sa grupom fenomenalnih igrača koji su svojim odnosom, željom i htenjem, naravno i rezultatom, učinili naciju ponosnom. Zato i jedno veliko hvala selektoru Aci Kovačeviću, odnosno onima čija imena ostaju zapisana u istoriji našeg futsala, Marku Periću, Miodragu Aksentijeviću, Slobodanu Rajčeviću, Mladenu Kociću, Milošu Simiću, Stefanu Rakiću, Aleksandru Živanoviću, Milošu Stojkoviću, Vladimiru Laziću, Dušanu Milojeviću i Nemanji Momčiloviću. Oni su za nas junaci, jer Srbija je bila jedna od četiri reprezentacije na šampionatu bez uvoznih igrača, uglavnom velikog broja Brazilaca, koji su branili boje Španije, Rusije, Portugalije, Kazahstana, Italije. Sa sedmoricom igrača iz domaće lige, nekoliko iskusnih internacionalaca, ali pre svega momcima velikog srca, Srbija je savladala i jednu svetski priznatu futsal silu, Portugaliju sa najboljim igračem na planeti Rikardinjom, a malo sreće je nedostajalo da u polufinalu padne i favorizovana Rusija sa Gustavom, Limom, Robinjom, Romulom i nekolicinom Rusa. Zato kapa dole za sve što su naši momci stvarili, znanjem i inatom punili su Arenu i naterali naciju da ih najzad upozna.

Arena_2 Arena_1 4 3 2 1

IZVOR WWW.FSS.RS