Dani Indonezije u Beogradu

U Beogradu je sinoć, uz prisustvo brojnih visokih zvanica, otvorena manifestacija Dani Indonezije koja će trajati do nedelje, 2. marta.
U beogradskom hotelu „Crowne Plaza“ održano je veče pod nazivom „Divna Indonezija – Srce svetskih čuda“ koje je svečano otvorila supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić.
IMG_0592
„Neka nam indonežanska kuhinja uzburka čula, čulo mirisa i vida i ukusa, uživajmo u umetnosti i veštini kulinarstva, uživajmo otkrivajući jednu sasvim drugačiju Indoneziju“, rekla je Nikolić.
IMG_0648
Manifestacija je organizovana u saradnji sa Ambasadom Indonezije u Beogradu kao „jedinstvena prilika da se upozna indonežanska kultura, tradicija, umetnost, kulinarstvo i moda na jednom mestu“, saopšteno je iz Indonežanske ambasade.IMG_0575
Ambasador Republike Indonezije u Beogradu Samuel Samson nije krio zadovoljstvo što se ovakva manifestacija ponovo organizuje u srpskoj prestonici, pošto nakon ove, treće godine svog mandata napušta Srbiju i vraća se za Džakartu.
Svečanosti su sinoć prisustvovali brojni uvaženi gosti, a Dani Indonezije u restoranu „Dining“, hotela „Crowne Plaza“ trajaće do 2.marta.IMG_0532