8. Junski susret clanova SAM-a

Srpska asocijacija menadžera održala je tradicionalni 8. Junski susret u Legatu Čolaković na Dedinju, na kome su se okupili najugledniji domaći i strani privrednici, predstavnici Vlade Srbije, diplomatski kor, međunarodne organizacije i mediji. SAM je ovaj Junski susret posebno posvetio temi nedavnih poplava sa ciljem da se ukaže na važnost kontinuiteta učešća privatnog sektora u periodu sanacije i obnove zemlje.

BRK_4909

Kao specijalni gost susreta srpskih menadžera, prisutnima se obratio Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija:
„Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim Srpskoj asocijaciji menadžera prvenstveno, jer je današnja manifestacija posvećena onima koji su pogođeni ovim katastofalnim poplavama, što je važno jer iz iskustva znamo da posle nekog vremena oni budu zaboravljeni. Ali, i zato što su članovi SAM-a prikupili i uplatili preko 4,5 miliona evra upravo najugroženijima. Vlada Srbije mora da ima pouzdanog partnera sa kojim će graditi pozitivnu poslovnu klimu, ali i truditi se da sprovođenjem reformi i donošenjem dobrih zakona poboljša konkurentnost zemlje i poslovanje privrede. Dakle svi smo u istom brodu i samo zajedno možemo uploviti u sigurnu luku!“

POP_2519 BRK_4944

Osvrćući se na posebnu temu ovogodišnjeg susreta generalni sekretar Crvenog krsta Vesna Milenović istakla je: „Zahvaljujemo se svim članovima SAM-a i svim drugim kompanijama koje su brzo reagovale i uputile donacije u novcu i robi preko Crvenog krsta i time omogućili da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija. Do danas smo prema korisnicima uputili preko 5.000 tona humanitarne pomoći, od te količine samo ka Obrenovcu 700 tona. Nastavljamo dalje svoju misiju, a broj ljudi pogođenih poplavama, koji u ovom trenutku prima pomoć od Crvenog krsta iznosi 55.000 u 38 sredina u Srbiji, ne računajući Beograd gde Crveni krst ima izrazito intenzivnu aktivnost.“
„U periodu koji je pred nama, ključno je da privreda ostane jaka i time Vladi da svu neophodnu podršku u obnovi zemlje, ali i u sprovođenju predstojećih reformi za unapređenje poslovnog ambijenta. Naši članovi, menadžeri biće na raspolaganju Vladi u sanaciji i obnovi zemlje, a na njihovo aktivno učešće mogu računati i u procesima koji su bitni za stvaranje boljeg ekonomskog okruženja, a time i za rast privrednih aktivnosti i novih investicija.“, naveo je Milan Petrović, predsednik SAM-a.

BRK_5039

Članovi SAM-a su od prvog dana aktivno učestvovali u pomoći stanovništvu ugroženom od poplava i u prethodnom periodu donirali preko 4,5 miliona evra u novcu i robi.
Za održavanje ovogodišnjeg susreta menadžera, Srpska asocijacija menadžera posebnu zahvalnost duguje kompanijama SBB, Atlantic Group-i, kao i vinariji Aleksandrović, koju su nas podržali i bili pokrovitelji ove večeri.

BRK_5021 POP_2497